Оздоровлення та спорт

«Лелека» – гарний дитсадок,
Привітний він для всіх діток.
Зустріне завжди він маляток –
Веселих хлопчиків й дівчаток!
Кличуть мандрівки чарівні
У світ природної краси…
Лунають вірші і пісні –
Звучать дитячі голоси!
Повчальна казка, гарна гра –
Не засумує дітвора!

Дошкільне відділення «Лелека» СОЦСР «Смарагдове місто» починає свою історію з 1 липня 1998 року. Саме у цей день гостинно відчинилися двері перед малятами-першопрохідцями, які прибули  до Центру на відпочинок та оздоровлення з різних куточків Донецької області. Ця дата започаткувала першу зміну відпочинку дошкільників у Центрі. З тих пір ми завжди раді бачити малечу – веселих щебетунчиків, непосид, мрійників та чомусиків.

У закладі функціонує  4 групи з цілодобовим режимом перебування малят. Наповнюваність кожної групи – 20 дітей. Групи комплектуються  залежно від побажань батьків або осіб, які їх замінюють, за віковими ознаками та територіальними епідеміологічними показниками.

Для вихованців створено належні умови для проведення освітньої, виховної та оздоровчої роботи, а також  перебування у закладі: тут затишні, естетично оформлені ігрові та спальні кімнати, їдальні, фізкультурна та музична зали, медичний кабінет, куточок живої природи, душові та туалетні кімнати.

      У наявності сучасні меблі, належний спортивний інвентар, дидактичні матеріали.

Іграшки та турбота дорослих допомагають маленьким відпочивальникам швидше адаптуватися до нових умов життя, стати самостійнішими, відчути себе головними мешканцями «Смарагдового міста».

      Перебуваючи в дошкільному відділенні Центру, діти завжди оточені любов’ю, увагою дорослих. Дівчатка та хлопчики отримують належне медичне обслуговування, повноцінне п’ятиразове харчування.   

Колектив дошкільного відділення забезпечує активний діяльнісний відпочинок дошкільнят та робить усе для того, щоб кожен новий день викликав у дітей задоволення та радісні почуття.